Årsmøte 2022

Postet av Drøbak Hundeklubb den 27. Aug 2023

STYRETS SAMMENSETNING I 2021: 

Leder: Kjersti Pettersen 
Nestleder: Tonje Mørkhagen 
Sekretær: Tone Ellingsen 
Kasserer: Birgitte Lysbakken 
Styremedlemmer: Anne King og Harald Schjelderup 

Varamedlemmer: Wenche Skau og Eva Tønnessen 

Valgkomiteen:  
Leder: Helene Nordstrøm Pettersen 
Medlemmer: Stine Mørkhagen Granum og Grethe Tandberg.
Varamedlem: Elisabeth Langseth Rabe 

Revisor: Siri Sponberg  

STATUS MEDLEMMER 2021: Antall medlemmer pr. 31.12.2021: 337. Det har vært holdt 10 styremøter. 

Oppsummering av 2021 som nok en gang ble et helt spesielt år pga koronaen, og som til tross for det har vært 156 deltakere på kursene og 127 deltakere på de videregående treningene:   

 

Agility

AGILITY : Også 2021 var sterkt preget av koronapandemien. Det gjelder både med tanke på at antall konkurranser er redusert, store utfordringer med innetrening, og gjennomgående tiltak med tanke på å begrense antall deltakere.Våren 2021 ble det gjennomført to ulike introkurs i agility. Instruktører var Yvonne Langerud og Eva Tønnessen. Sistnevnte med Carina Rønningen og Silje Merete Søvig som hjelpere. Etter helgene med introkurs ble det vanlige torsdagskurset gjennomført. Det var krevende med opp mot 20 helt ferskeekvipasjer på trening hver gang, men vi kom i mål.Rett før sommerferien ble det arrangert avslutning med innlagt bronsemerkeprøve. Den klarte 11 ekvipasjer: Randi Person, Maja, Lilly, Max, Cecilie Finstad, Carina Rønningen, Tonje Mørkhagen, Cecilia og Astrid Driva Rødsand. Petronella og Sjokolade klarte også merket og Helge med Aya.Da høsten startet opp viste det seg at svært mange av de unge deltakerne fra vårens nybegynnerkurs ønsket å fortsette å trene. Derfor hyret vi inn Madeleine Dreier og Helene Norstrøm Pettersen som instruktører på et opplegg for fire uker. Interessen tok helt av, og dette medførte at vi fikk med sju instruktører til som fram til siste helg i november sørget for treninger for barn og unge hver tirsdag fra 17-19. Vi hadde rundt 25barn og unge under 16 år som tidvis var med på trening, noen mer ivrige enn andre.I tillegg hadde vi også vanlig introkurs i agility med oppfølgingskurs i etterkant. Det var med de samme instruktørene; Eva og Yvonne med hjelp fra Silje og Carina.Vi reiste en stor gjeng til Arendal 2 ganger i 2021 og hentet hjem masse premier og gode opplevelser, og for en gjeng å reise på tur med skal man lete lenge etter. Under NM i Sandnes i år hadde vi masse flotte folk som deltok.De beste resultatene stod Carina Rønningen og Bixter og Merete Schjønneberg og Hippie for.
 5De ble Sandnesmestre i klasse 1, henholdsvis størrelse medium og small. Helene Nortstrøm Pettersen kapret en 4. plass med Pixie.NM fungerte også som uttaksløp til nordisk mesterskap som skulle avvikles på hjemmebane i Moelv. Her fikk både Kjetil Harms med Tesla og Helene Norstrøm Pettersen med Pixie plass. Kjetil både individuelt og på lag. Helene individuelt. Helene ble tredje beste norske og dermed deltakelse i finalen der hun kapret en åttende plass individuelt, mens Kjetil tok sølv med laget sitt. Gratulerer så mye til begge to!Mange har debutert i 2021, og mange har prøvd seg på blåbærkonkurranse. Ingen nevnt, ingen glemt. Stor stas var det da vi hadde sesongavslutning siste søndag i november. For en dag det ble! Det er så utrolig hyggelig at så innmari mange blide folk i alle aldre stiller opp! At vi hadde 20 stykker under 14 år på startstreken er helt vanvittig, og nesten 40 hunder på blåbærstevnet -bare oss i klubben liksom! 16 hunder startet på bronsemerke også! Disse klarte merket etter en lang dag og fortjener ekstra hurra! Carina med Loppa, Anja med Luna, Kaja Vedvik med Bård, Trine Hallum med Happy, Angelica Tellnes med både Olympia og Vanilje. Og Ella med Panza! Og raskeste hund i kort blåbær Roma til Carina. Raskeste hund i lag blåbær Zsomi med Fanni, den siste to tideler foran Kaja og Bård.Det er mange andre ekvipasjer vi kunne trukket fram i årets om gikk. Vi arrangerte DM som vanlig med Yvonne Langerud som general, og et stort blåbærstevne, og nok en gang med Yvonne som sjef. I og med det var litt færre deltakere i DM enn tidligere så får vi se om nye løsninger for 2022 kan by på flere folk. Vi har mistet veldig mye parkeringsmuligheter og det gir utfordringer med tanke på opplegg.Til slutt må vi ikke glemme årets AG hunder 2021 (resultater hentet fra systemet devent).KL 1: Line og IrisKL 2: Vibecke og TezKL 3: Helene og PixieLYDIGHET:Det har vært holdt fem valpe-og grunnkurs med totalt 90 deltakere. Det ble på grunn av stor pågang satt opp et ekstra kurs. Som vanlig ble det utrolig mange flotte tilbakemeldinger.På den videregående hverdagslydighetstreningen og bronsemerkegruppen våren 2021 var det 24 påmeldte, men antall treningskvelder måtte forkortes noe på grunn av koronaen. Til høstsesongen var det påmeldt 34 ekvipasjer, og dette ble for mange ekvipasjer så antallet måtte fordeles på tre grupper. To av gruppene ble fordelt på hver sin time, og bronsemerkegruppen trente ved Heer skole. Det deltok etter hvert 6 ekvipasjer i bronsemerkegruppen, og følgende klarte bronsemerket: Tonje Lund med Molly, Cathrine Mevold med Bella og Jannecke Hemsen med Aya. Gratulerer til alle tre!
 6Stor takk til instruktørene Torill Sander, Henni Haraldsen og Birgitte Lysbakken samt assistentene Wenche Skau, Heidi Mørkhagen Granum og Maria Kjetså som har vært med å holde kurs og treninger for totalt 170 ekvipasjer i 2021! LP-satsingen som foregikk i hele 2021, og med regelmessig trening av ekstern instruktør har gitt resultater. Kristin Jacobsen med Hugo debuterte i klasse I og konkurrerte to ganger. Den ene gangen fikk hun en første premie som betyr at hun og Hugo nå kan starte i klasse II. Tone Ellingsen med Trixen har også debutert i klasse I og fått opprykk til klasse II. Nathalie Nielsen med Zlatan har flere ganger konkurrert i klasse III. Det blir spennende å følge alle tre videre, og også de andre ekvipasjene som trenger litt lengere tid da de foreløpig har unghunder.I tillegg har Hanne Skutetatt LPI tittel og fått opprykk til klasse 2 med Athene

RALLY LYDIGHET

Det ble holdt ett introkurs i 2021 med totalt 11 deltakere. Antall ekvipasjer som trener RL i klubben øker, og på mandager er det over 30 ekvipasjer som deltar fast i videregående-og konkurransegruppen. Flinke instruktører driller deltakerne i enkeltøvelser og baner i varierende vanskelighetsgrad.I tillegg er det en del ekvipasjer som også i år har trosset vær og vind, og har trent RLute i høst og vinter. RL-gruppenTeam R(e)ally gooder blitt en kjempeflott gjeng. Flere og flere ekvipasjer fra klubben reiser rundt og konkurrerer, og kommer hjem med flotte resultater og pallplasser. Det er flere som gjør det veldig bra i klasse 1 og 2 med både RL1 og RL2 tittel, og i tillegg mange ekvipasjer som er kommet opp i klasse 3 og elite. I 2021 stilte 10 ekvipasjer i NM i rallylydighet, og for flere var det første gang de deltok i NM. Det var mange gode prestasjoner i 2021 og spesielt må vi trekke frem Michelle Malmåsen, som stilte med to hunder (Cnø og Glasha) i NM-finalen i august, og kom på en super 4. plass med Cnø. Som tidligere landslagstrener har hun bevist at hun er en av Norges beste Rally-instruktører, og som vi er så heldige å ha som instruktør i klubben. Michelle ble også tatt ut på landslaget i 2021 med Cnø. Reiste også med laget til Nordisk i Stockholm i desember, og hvor laget kom på en flott bronseplass og 10. plass individuelt.Hanne Skute, vår instruktør og gode lagvenninne, har også gjort det særdeles bra i år. Hun har på 5 måneder gått med Athene fra klasse 1 til å få to napp i Elite. Med Samba har Hanne også fått RL Champion, hatt mange pallplasser i Jr Norgesmesterskap i rally og lydighet, samt blitt nr 10 i NM i Rallylydighet for junior. Bare i år har hun tatt tre titler, i lydighet og rally, og er på god vei til å sette seg på kartet for fremtiden. Nå har Hanne reist i militæret, og vi gleder oss allerede til hun kommer tilbake.Til slutt, tusen takk til alle våre flinke instruktører: Michelle Malmåsen, Hanne Skute, Kjersti Pettersen og Tone Ellingsen.

SMELLER:

Det har ikke vært introkurs i Smeller i 2021, og heller ikke holdt faste treninger på grunn av covid 19 da det ikkeer mulig å holde god nok avstand til hverandre i klubbhytta.Mange savner smellertreningen, og håper at klubben i 2022 kan få startet opp igjen både med kurs og treninger.Det er viktig å holde seg oppdatert, og instruktørene Kjersti Pettersen og Tone Ellingsen deltok på seminar som ble holdt i Drammen for å gå igjennom de nye reglene for Smeller.

MILJØTRENINGSKURS:

Fra kursdeltakerne på hverdagslydighetskurset har vi fått tilbakemelding på at det ofte er vanskelig å ta med øvelsene de lærer på appellplassen ut i hverdagen. Med forslag fra Henni Haraldsen bestemte derfor LP-gruppa å prøve ut et miljøtreningskurs. Kurset er ment å skulle erstatte kurset i hverdagslydighet.Henni Haraldsen og Torill Sander startet med å gjennomføre et kurs som gikk over seks ganger fordelt på fire ganger i november/desember 2021, og to ganger i januar 2022. Kurset var fulltegnet, og har foreløpig vært en suksess. Vi har fått mange positive tilbakemeldinger og kursdeltakerne er veldig fornøyde. Her er noen tilbakemeldinger:“God trening i naturlig miljø med situasjoner vi møter i hverdagen.”“At det var rundt i «vanlige omgivelser», gjør det lettere å generalisere. Og situasjonene er mer like livet ellers. Flott at det ikke var så veldig mange deltagere.”Treningene har foregått på ulike steder i Drøbak hver uke. Vi har gjennomgått øvelser som: gå pent i bånd, passeringer, innkallinger, besøk i dyrebutikken, balansering på apparater, besøk rundt museet hvor det bl.a. har vært dyr ute, gå bak i trapper og smale stier, gruppetur, skjult innkalling, byttet hund, osv. I tillegg har miljøtreningskurset gitt oss mulighet til å jobbe med ting som hundene synes er skummelt eller som eier har utfordringer med på tur.Deltakerne ble kjempeflinke og følte på mestringpå en helt annen måte enn på kursene på appellplassen.Vi håper og tror at dette er et kurs som er kommet for å bli, og at vi treffer kursdeltakerne på en helt annen måte enn tidligere. For 2022 er det planlagt gjennomført 5 miljøtreningskurs.

PASSERINGSKURS:

Det ble satt opp et passeringskurs hvor 12 ekvipasjer deltok, og hvor Henni Haraldsen og Torill Sander var instruktører. Flere andre instruktører fungerte som forstyrrelser med sine hunder, og deltakerne fikk virkelig store utfordringer slik de ofte møter i hverdagen. Kjempe fine tilbakemeldinger fra deltakerne.

DRØBAKMESTERSKAPET:

DM ble holdt lørdag 4. og søndag 5. september. Antall påmeldte: i RL var det 91 påmeldte. I LP totalt 35 påmeldte, AG 206 og AG Lag 13 påmeldte. Overskuddet ble kun kr. 19.900 da påmeldingene var færre enn normalt. Som vanlig var deltakerne veldig fornøyde med premiene og gjennomføringen av DM

NYE NKK INSTRUKTØRER:

I november fikk Drøbak Hundeklubb 3 nyeNKK trinn 1 instruktører. Heidi Mørkhagen Granum, Maria Valkeneer Kjetså og Wenche Skau. Veldig gøy å få dere som instruktører i Drøbak Hundeklubb som nå har totalt 20 instruktører fordelt fra trinn 1 til trinn3.
Referat fra styremøte: Juni 2023

Postet av Drøbak Hundeklubb den 29. Jun 2023

Styremøte Drøbak Hundeklubb

Dato: 09.06.2023/ Drøbak hundeklubbs lokaler

Møte nummer 6 - 2023

Deltagere: Kjersti, Birgitte, Tonje, Tone, Mette, Silje, Bettina, Tina og Wenche

Meldt forfall: Merethe

Ikke møtt:

Referent: Wenche

Møtestart: 19:00

Møteslutt: 21:0
Referat fra styremøte: Mai 2023

Postet av Drøbak Hundeklubb den 25. Mai 2023

Styremøte Drøbak Hundeklubb

Dato: 09.05.2023 / på hytta

Møte nummer –5 - 2023

Deltagere: Kjersti, Birgitte, Tone, mette, Bettina, Tina og Wenche

Meldt forfall: Tonje, Merethe og Silje

Ikke møtt:

Referent: Wenche

Møtestart: 19:00

Møteslutt: 21:0
Referat fra styremøte: April 2023

Postet av Drøbak Hundeklubb den 20. Apr 2023

Styremøte Drøbak Hundeklubb     

Dato: 11.04.2023                                                                                                          

Møte nummer 4-2023 

 


Deltagere: 

Kjersti, Birgitte, Tonje, Tone, Silje, Mette, Bettina, Tina, Merethe, Wenche 

Meldt forfall: 

Ingen 

Ikke møtt: 

Ingen 

Referent: 

Wenche 

Møtestart: 

19:00 

Møteslutt: 

20:30 

 

Sak 

Ansvar 

Frist 

1 

4-22 

Godkjenning av møteinnkalling og saksliste - Godkjent 

Kjersti 

Fullført 

2 

4-22 

Styret skal velge sekretær – Wenche valgt til sekretær – Tone fortsetter med Studieforbundet, moms mm. 

Alle 

Fullført og pågående 

3 

4-22 

Styret skal velge kasserer – Birgitte valgt – vara blir med på opplæring for å bli kasserer. Kasserer samarbeider med revisor. Deltager brukes til kurs/ Vipps brukes til kun til kiosk. 

Alle 

Fullført og pågående 

4 

4-22 

Taushetserklæring og styrets arbeid – Kjersti la frem utkast, Birgitte bearbeider til neste møte 

Kjersti 

9 mai 

5 

4-22 

Politiattest for nye instruktører – Alle nye instruktører viser politiattest til Kjersti 

Kjersti 

Snarest 

6 

4-22 

Sende inn lovendringer til NKK med sporing – Wenche ordner dette med hjelp fra Kjersti 

Sekretær 

Snarest 

7 

4-22 

Dugnad – Rake/børste granulat. Tonje sjekker med Eva. 30 april kl 15. Blir behov for flere dugnader 

Alle 

30 april 

8 

4-22 

Momskompensasjon- DHK får igjen moms fra NKK basert på innkjøp som det betales moms på 

Tone 

30 juni 

9 

4-22 

Trenings avgift – Medlemsavgift + treningsavgift. Treningsavgift i 2024 blir kr 200,- De som betaler avgift får epost med kode til hytte og henger/bod.   

Alle 

Årsmøte 2024 

 

10 

4-22 

DM rally – Kjersti bestiller 3 flybilletter til dommerne. Hovawartklubben skal betale ½. Kjersti og Metter sender epost til alle om hjelp på DM. 

Kjersti 

 

11 

2-22 

Diverse –  

  • Viktig å bruke Deltager.no: oversikt over alle som går kurs! 

  • 2 fra Agility får opplæring i Deltager.no etter sjekk av Spond 

  • Yvonne – facebook 

  • Silje, Therese og Henni – instagram 

  • Merethe – nett 

  • NIF skal ha oversikt over kjønn/alder i medlemslistene. Deadline 20 april. Bettina hjelper til med å få oversikt over de yngre i AG. Penger til klubben! 

  • Merkbart færre på kurs. Det betyr mindre inntekter. Husk å informere om andre kurs og oppfordre til påmelding. 

  • Klubbstevne – Silje finner dato og får med seg hjelp. Lavterskeltilbud. 

  • Styremøter 2023: 9 mai, 6 juni, 22 august, 12 september, 10 oktober og 14 november – alle kl 19. 

 

 

 
Årsmøte 2023

Postet av Drøbak Hundeklubb den 14. Mar 2023

STYRETS SAMMENSETNING I 2022: 
Leder: Kjersti Pettersen
Nestleder: Tonje Mørkhagen
Sekretær: Tone Ellingsen
Kasserer: Birgitte Lysbakken
Styremedlemmer: Silje Merethe Sørvig og Harald Schjelderup
Varamedlemmer: Wenche Skau og Eva Tønnessen 

Valgkomiteen: 
Leder: Helene Nordstrøm Pettersen
Medlemmer: Stine Mørkhagen Granum og Grethe Tandberg 
Varamedlem: Elisabeth Langseth Rabe 

Revisor: Siri Sponberg
Vara: Torill Sander  

STATUS MEDLEMMER 2022: 
Antall medlemmer pr. 31.12.2022: 369 medlemmer. 
Det har vært holdt 10 styremøter. 

OPPSUMMERING AV 2022: 

Det har blitt holdt totalt 35 kurs i Drøbak hundeklubb 2022.
Det har vært 199 ekvipasjer på introkurs og 169 ekvipasjer på videregående/oppfølgingskurs. 

VALP- OG UNGHUNDKURS:

Det har vært holdt 4 valpe- og unghundkurs med totalt 66 deltakere. Fortsatt stor pågang på kursene, og flotte tilbakemeldinger. På ett av kursene fikk vi fantastiske tilbakemeldinger før vi hadde fått gått igjennom tre øvelser! Det var det beste valpekurset de hadde gått på! 
Stor takk til instruktørene Torill Sander, Henni Haraldsen, Birgitte Lysbakken, Wenche Skau, 
Heidi Mørkhagen Granum, Maria Valkeneer Kjetså og instruktørassistent Mette Fogstad Eielsen. 

LP-SATSING:

Mari Grytdal var instruktør for LP-satsingen vinteren og Heidi Linnerud vår/forsommeren 2022. Det har skjedd flere fine resultater da Kristin Jacobsen med Hugo vant klasse 2 i Follo Brukshundklubb og har fått opprykk til klasse 3. Torill Sander med Pippi vant klasse 1 under DM og har fått opprykk til klasse II. Tone Ellingsen med Trix ble nr. 2 i klasse 1 under DM, og har også fått opprykk til klasse II. Nathalie Nielsen med Zlatan har en 1. plass, 2. plass og 5. plass i klasse 3, og en 3. plass i NM for schæferhunder. Nå begynner Lp-satsingen å gi resultater. Kjempe gøy!
Gratulerer alle sammen! 

Til slutt må vi ikke glemme årets LP hunder 2022:
LP – klasse 1 – Torill Sander med Pippi
LP – klasse 2 – Kristin Jacobsen med Hugo
LP – klasse 3 – Nathalie Nielsen med Zlatan

MILJØTRENINGSKURS:

I 2022 fortsatte suksessen fra det første Miljøtreningskurset som ble lansert på tampen av 2021. 

Kurset har erstattet tidligere hverdagslydighetskurs. Miljøtreningskurset tar for seg viktige øvelser i hverdagen og generaliserer de ved at man hver uke møtes på ulike steder i Drøbak. Dette har vært noe deltakerne tidligere har gitt tilbakemelding om at har vært vanskelig å mestre på egenhånd. Kurset har hatt stor fokus på å øke samarbeidet mellom hund og fører, og å gjøre turene mer interessante. Forbipasseringer av hunder/mennesker og innkalling har selvfølgelig vært hovedfokus, men også enkle øvelser som utfordrer hundene mentalt har vært viktige element. F.eks. øvelser på sitt og bli, ulike balanseøvelser, besøk til museet hvor hundene møtte flere ulike dyr, gå bak i trapper, gå i skogen osv. En av kurskveldene har også foregått hos Ramses Zoo på Drøbak City, og vi ønsker å rette en stor takk til de som har tillatt ekvipasjene å komme inn for å øve med hundene i butikken.  

Kurset har vist seg veldig populært, og flere deltakere har faktisk vært med på mer enn ett kurs i løpet av året! Totalt ble det gjennomført 5 miljøtreningskurs i 2022 med totalt 45 deltakere. 

Noen tilbakemeldinger fra kursdeltakerne: 
“God trening i naturlig miljø med situasjoner vi møter i hverdagen.” 
“At det var rundt i «vanlige omgivelser» gjør det lettere å generalisere. Og situasjonene er mer like livet ellers. Flott at det ikke var så veldig mange deltakere.” 
Flere instruktører har vært med på kursene; både Torill, Birgitte, Wenche, Heidi, Maria og Henni har holdt kurs, og i tillegg fått god hjelp av Mette som har vært stilt som instruktøraspirant som ledd i sin instruktørutdanning, og som hun nå har fullført utdannelsen. 

I 2023 er det foreløpig planlagt 2 nye miljøtreningskurs med mange ideer til nye øvelser og situasjoner som kan trenes på. Dette gjør hvert kurs unikt, og kan derfor lokke flere til å ta kurset om igjen. 

RALLYLYDIGHET:

et ble holdt to introkurs i 2022 med totalt 21 deltakere. Antall ekvipasjer som trener RL i klubben øker, og på mandager er det over 30 ekvipasjer som deltar fast i klasse 1 og 2. Konkurransegruppen har 10-15 deltakere. Flinke instruktører driller deltakerne i enkeltøvelser og baner i varierende vanskelighetsgrad. 

I tillegg var det stadig flere ekvipasjer som trosset vær og vind og har trent RL ute i vinter og høst. RL-gruppen Team R(e)ally good har blitt en kjempeflott gjeng. Flere og flere ekvipasjer fra klubben reiser rundt og konkurrerer, og de kommer hjem med flotte resultater og pallplasser.  

Det var vært mange gode prestasjoner i 2022. Michelle ble også i år tatt ut på landslaget med Cnø. De reiste til Nordisk i Finland i desember, og hvor laget kom på en flott bronseplass og 10. plass individuelt. 

To nye instruktører i Rallylydighet har klubben også fått i 2022, Wenche Skau og Maria Kjetså. Velkommen som instruktører! 

Til slutt, tusen takk til alle de flinke instruktørene vi nå har: Michelle Malmåsen, Kjersti Pettersen,  Tone Ellingsen, Wenche Skau og Maria Kjetså. 

SMELLER:

I 2022 ble det endelig kurs og treninger igjen med Smeller. Det har vært to introkurs i Smeller i 2022 med 20 deltakere i tillegg til de organiserte videregående treningene hvor det har vært 20 deltakere. Det har også vært ett minikurs høsten 2022 for deltakerne etter introkurset. 

I 2022 ble det nye reglementet for Smeller lagt frem, og den største forandringen er at ID-lukt er blitt erstattet med Kong. Alle som har vært på ID-lukt av videregående hunder har tatt denne overgangen veldig fint. Ingen store utfordringer for hundene, og flere er klare for større utfordringer (mindre emner av Kong). 

Kjersti og Tone var også dommer og instruktør på samling i Drammen en helg i september hvor i tillegg regelverket ble gjennomgått. Tone Ellingsen var også oppe til eksamen for instruktør i Smeller og besto. Drøbak hundeklubb har nå to autoriserte instruktører i Smeller, og det er kun 42 i hele Norge. Kjempe bra! 

BRONSEMERKEKURS:

Det har vært to bronsemerkekurs med 17 deltakere i år. Hele 9 deltakere har greid merket i løpet av 2022. Det var meget imponerende hvor hardt deltakerne jobbet i tillegg til kurskveldene. Instruktører har vært Wenche Skaug og Tone Ellingsen.

AGILITY:

2022 var året da pandemien slapp litt taket. Det var dessverre ikke noe opplegg for innetrening vinteren 2021/2022, og sosialt og miljømessig er manglende eget sted å trene om vinteren en stor utfordring, og det begynner å bli prekært å få dette på plass for å kunne fortsette å ha det gode miljøet og samholdet som jo fortsatt er der. Vinteren 2022/2023 er ag-gruppen tilbake i ridehuset, men det er sene treningstider og ikke som i «gamle dager» lenger her. Men treningene ble gjennomført med masse bra baner, og svært god inspirasjon for de som deltar.  

Nybegynnerkurs og barn/unge
Våren 2022 ble det gjennomført to ulike introkurs i agility. Instruktører var Stine Mørkhagen Granum og Tonje Mørkhagen på det første kurset, og Eva Tønnessen og Bettina Hasle på det andre kurset. Det ble gjennomført introkurs på høsten også. Etter helgene med introkurs ble det vanlige torsdagskurset gjennomført for alle tre introkursene. Det var krevende for instruktørene når hele torsdagen gikk bort til nybegynnertrening, samtidig som det var barn- og ungetrening på tirsdager fram til kl. 19. Det var også krevende for gruppa å klare å ta godt vare på over 20 nybegynnere som kom fra kurs omtrent samtidig. Det er derfor bestemt at det bare blir ett introkurs om våren og ett om høsten. Begge blir med oppfølgingskurs 6 torsdager på rad. I tillegg skal det kjøres et oppfriskningskurs hver vår så fort snøen går.  

Oppfriskningskurset eller kaoskurset våren 2022 ble svært vellykket. Det ble jobbet aktivt med miljøforstyrrelser, og det var tidvis 18 folk og hunder i ulik aktivitet ute på banen – samtidig!   

Høsten 2021 var det rundt 25 barn og unge som trente. Mange av disse blir borte i løpet av vinteren fordi det går så lang tid til det er et treningstilbud igjen. Det var imidlertid mellom 8-15 barn og unge på trening hver tirsdag i mai og juni. 

Tilbudet «åpnet» igjen i september og fortsatte nesten ut november. Tilbudet for barn og unge vil bli enda bedre i 2023. De blir delt i to grupper fra 0-11 år og fra 12-18 år. Begge grupper vil hete Drøbak hundeklubb rekrutt. De tre ansvarlige er Eva Tønnessen, Lilly-Ann Myhrvold og Bettina Hasle, og styret vil bli holdt informert om deres arbeid videre.  

Ingen behøver å konkurrere 
Agility-gruppen er jo egentlig litt opptatt av at det skal være mulig å bare trene og ha det gøy med hund, og at man ikke behøver å dra rundt på konkurranser. Men så er det jo samtidig slik at det er så hyggelig og sosialt når flere drar av gårde og tester ut treningsarbeidet som har vært gjort i disse konkurransene, men alle skal vite: Man er like velkommen på trening selv om konkurranseambisjonene IKKE er der.  

NM
NM i 2022 ble arrangert på Gjøvik, og klubben hadde to small lag i finalen, men det ble ikke medalje i år. Det var ingen medium lag i finalen, men ellers endte det altså med to sølv og en bronse til Drøbaks gjeng med denne utrolige innsatsen:  

Medaljene endte hos:
2.plass i NM i XS fikk Bettina og Binki 
3.plass i NM i XS fikk Øydis og Olga 
2.plass i NM i M fikk Annie og Vanilje   

Men også i de andre uoffisielle klassene ble det hentet medaljer: 

1.plass i XS klasse 1 Trude og Babsi og ble Gjøvikmester 2022 
2.plass i L klasse 1 Yvonne og Logan og ble 2. plass Gjøvikmester 2022
2.plass i XL Line og Iris og ble 2. plass Gjøvikmester 2022
2.plass i M Klasse 2 Carina og Bixter og ble 2. plass Gjøvikmester 2022
3.plass i M Klasse 2 Madeleine og Ninja og ble 2. plass Gjøvikmester 2022 

Helene og Penny fikk også 2. plass i individuell hoppfinale 

Bettina og Binki fikk også 3. plass i individuell agilityfinale  

Ida og Zuki fikk også 2. plass i individuell hoppfinale 

Eva og Lily ble nummer 4 i individuell hoppfinale 

Eva og Kieran fikk 6. plass i kl 1 finalene 

Landslag  

Helene Norstrøm Pettersen med Pixie ble tatt ut som andre reserve til nordisk mesterskap, og med bare to døgn igjen til første start får hun beskjed om at hun får gå. Den muligheten takker Helene sporty nok ja til. Så for sjette gang på rad representerer hun Norge og landslaget i agility. Det er rett og slett rått! 

Junior-VM i Finland  

Her hadde Drøbak hundeklubb med Annie Tellnes som startet med både Vanilje og Olympia. Olympia klarte en 11. plass, Vanilje en 22. plass samt 3. plass med sitt lag i hoppkonkurransen. Annie og hundene kom gjennom 7 av 8 løp og gjorde en fantastisk innsats som VM-debutant. Gratulerer! 

To stevner på rappen 

Sensommeren og tidlig høst ble en litt strevsom affære for agility-gruppa. Først ble det arrangert sommerstevne på kunstgressbanen bak Frogn videregående skole for første gang. At Frogn kommune og DFI sa ja til klubbens forsøksprosjekt er vi svært takknemlige for, og det ble en helt vanvittig vellykket helg. 12-13. august viste seg å bli den varmeste augusthelgen på svært lenge. Heldigvis var banen rett ved et badevann og med masse tilgang til vann både for hunder og folk. Og bare få uker etter var det duket for DM på Høiås. I 2023 er det bestemt at det må holde å arrangere sommerstevne samt et lagstevne som kveldsstevne, enten i mai eller tidlig september. Dato er ikke bestemt. 

Sommerstevnet 2022 var første gang det ble arrangert stevne så langt «hjemmefra». Det innebar utrolig mye dugnadsjobb med tanke på å flytte ned alt som trengtes av utstyr til gjerder mellom ringene, aglity-utstyr, kiosk mv. Follo brukshundklubb stilte nok en gang med å låne ut både gjerde og utstyr. Vi er veldig takknemlig for å ha en så grei naboklubb.  

Men altså: det var en haug med mennesker som jobba fra 16-22 på fredag, fra 7-22 på lørdag og tilsvarende søndag. Det var ikke en sur mine å se noe sted, og agility-gruppa fikk utrolig mye skryt for akkurat det. At ingen var sure, men løste de utfordringer som måtte dukke opp. Det er bare å ta av seg og bøye seg i hatten for alle disse fine folka vi har i agility-gruppa. Her stilte ferske nybegynnere opp side ved side med de mer garva dugnadsfolka.  

Det er vanskelig å begynne å nevne navn, for noen kan bli glemt. Men først av alt må vi få nevne Yvonne som sørget for alt av lister og at alt var på stell med bemanning. Så er det Eva som sikret avtalen med kommunen og hentet dommer, hentet utstyr fra Follo, og var den første som kom og den siste som gikk. Premiegjengen med Tina, Carina, Bettina, Eileen og Yvonne i spissen hadde hanket inn utrolig mange bra sponsorer. Yvonne og Carina sørget for solid reklame i sosiale medier. Og årets store pluss var kiosken. Sissel og Trude hadde en solid planlegging og det ble solgt lapskaus (hjemmelagd av Lena), hamburgere og pølser og brus og kaker mv. Fra kiosken fikk også alle som jobbet henta seg mat, og noen (les Eva dagens speaker) fikk servert når det så ut som det røyna litt på. Penger tjente klubben også på kiosken, men så er det også så utrolig viktig for helheten i stevnet at en god kiosk er på plass.  

Til slutt må årets AG hunder for 2022 ikke glemmes (resultater hentet fra systemet devent): 

Klasse 1 Olympia og Annie Tellnes
klasse 2 Cazie og Silje Merethe Sørvig
klasse 3 Ninja og Eileen Gærup 


Trykk her for å se årsmøteprotokoll.
Referat fra styremøte: Februar 2023

Postet av Drøbak Hundeklubb den 7. Feb 2023

Styremøte Drøbak Hundeklubb

Dato: 07.02.2023 / Drøbak Hundeklubbs lokaler

Møte nummer 02-2023

Deltagere: Kjersti, Birgitte, Eva, Tonje, Tone, Wenche, Harald og Silje

Meldt forfall:

Ikke møtt:

Referent: Tone

Møtestart: 18:00  Møte slutt: 19:30
Referat fra styremøte: Januar 2023

Postet av Drøbak Hundeklubb den 10. Jan 2023

Styremøte Drøbak Hundeklubb Dato: 10.01.2023 / Drøbak Hundeklubbs lokaler  

Møte nummer 01-2023 

Deltagere: Kjersti, Birgitte, Tone, Wenche, Harald og Tonje besøk av Frogn Idrettsråd Lars Arne Aulie  
Meldt forfall: Eva og Silje 

Ikke møtt: 

 Referent: Tone 

Møtestart: 18:00 Møte slutt: 20:15