Minikurs i trekktrening med hund

Minikurs i trekktrening med hund


Tid


Sted

Vis kart

Pris

Påmelding kr 60,00 inkl. avgifter

Norges hundekjørerforbund, i samarbeid med Drøbak Hundeklubb har gleden av å invitere til minikurs i trekktrening med hund! 

Norges hundekjørerforbund tar turen for å gi en innføring i hvordan man kan få mer glede av trekktrening med hunden sin! Vi vil snakke om hvordan man trener en hund til å fungere godt i trekk, hvordan man bygger motivasjon og dressur i løypa, hvordan man bygger opp en sprek og skadefri hundekropp og hva slags utstyr man trenger til ulike former for trekkaktivitet. 

Vi har som mål at alle deltakerne skal få mer glede av trekktrening med hundene sine, og at trekktreningen kan bidra til bedre fysisk form, bedre kontakt mellom hund og fører, samt mange fine turer sammen med hundene! 

Kurset avholdes 4. april kl 18:00 - 20:00:

Del 1: Innendørs, foredrag og teori 

Vi møtes på klubbhytta (Oberst Eriksens vei 43, 1445 Drøbak) for å gå gjennom flere tema som omhandler trekktrening med hund. Vi vil gå gjennom hvordan man trener en trekkhund til å bli motivert og lydig, samt ulike trenings – og konkurranseformer. Deretter vil vi se på hvordan man bygger opp den fysiske kapasiteten til hunden på en fornuftig måte, og hvordan man unngår skader. Til sist vil vi ta en titt på seletøy.   

Til slutt er det tid for spørsmål og diskusjon! 

Del 2: Utendørs, løpetrening med hund

Vi holder vi en økt med snøreløping utendørs, med fokus på trekkglede, motivasjon og innlæring av trekkdressur. Vi vil kjøre korte drag, øve på egenskaper man har behov for ute på trening med hund og jobbe med fokus i en setting med mange andre hunder. Vi legger opp økten slik at alle kan delta, uavhengig av forkunnskaper eller fysisk form! Vi vil dele i grupper ved behov. Dersom du har utfordring med å løpe/jogge, er det fint om vi får beskjed slik at vi kan finne løsninger. 

Forkunnskaper:

Det er ikke nødvendig med noen forkunnskaper men hunden må være 9 måneder for å følge økten i sin helhet. Dersom man har en yngre hund, kan man delta på deler av økten for miljøtrening. 

Instruktører:

Monika Hallan
Monika jobber med breddeidrett og aktivitet i Norges hundekjørerforbund. Har drevet med nordisk stil og barmark med hund i mange år, og driver et aktivt friluftsliv med hund. Har vært trener for barn og nybegynnere i over 15 år. Monika har holdt mange kurs i trekktrening med hund, og har bred erfaring med å trene opp trekkhunder. 

Ta med på kurs:

  • Vann og skål
  • Sele til hunden, line med strikk og magebelte
  • Klær og sko til aktivitet. 


Drøbak Hundeklubb

Drøbak Hundeklubb (DHK) er en klubb for alle som har hund, enten du konkurrerer eller vil ha hund som tur-kamerat. Drøbak Hundeklubb ble grunnlagt i 1972, har ca. 350 medlemmer. 

DHK driver organisert trening med autoriserte instruktører  i en rekke ulike kurs og grener. Les mer om våre aktiviteter og grener her.

Norges Hundekjørerforbund 

Norges Hundekjørerforbund jobber for å fremme og utvikle hundekjøring som en trygg og spennende idrett i Norge. Idretten omfatter slede, nordisk stil og barmark – som igjen omfatter aktiviteter med alt fra 1 – 16 hunder, korte og lange distanser og alle nivåer. Våre klubber har et bredt aktivitetstilbud med treninger, samlinger, kurs og konkurranser. Våre aktiviteter er åpne for alle typer hunder og folk, og vi ønsker deg velkommen som aktiv deltaker hos oss! 

Velkommen til et morsomt og lærerikt kurs!


Kommentarer

Du må logge inn for å poste i veggen.